Zsűritagok:


dr. Pleva György, Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági igazgatóság, igazgató

dr. Horacsek Márta Otília, NNGYK Élelmezés és Táplálkozás Módszertani Osztály, osztályvezető

Nagy Miklós, Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség, főtitkár

Szegedyné dr. Fricz Ágnes, egyéni vállalkozó, független élelmiszerlánc tanácsadó

Szigeti Tamás, Bálint Analitika Kft.

Vörös Attila, Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, ügyvezető igazgató

Zsigmond-Czikora Csilla, NielsenIQ, ügyfélkapcsolati igazgató, ügyfeleket támogató elemzői és tanácsadói csapat vezetője

Ács Dóra, Store Insider, főszerkesztő
 

Az értékelés menete, kritériumai:

Amennyiben a pályázat megfelel a nevezési feltételeknek (lásd. NEVEZÉS) a szakmai zsűri a beérkezett pályázati termékek értékelését érzékszervi bírálat alapján végzi. Valamennyi   érvényes pályázati terméket a bírálat során a zsűri 1—10-ig terjedő skálán értékel a termék minősége, összetétele, aromája, íze és illata, textúrája, külleme, csomagolása, jelölése, társadalmi hasznossága és a benyújtott dokumentációk összevetése alapján.

Az egyes kategóriák díjazottjainak végső sorrendje a pontok összesítése, illetve vitás esetekben szakmai konzultáció alapján dől el.  

Ha a szakmai zsűri úgy ítéli meg, hogy egy adott kategóriában a pályázott termékek színvonala nem éri el az általuk kiemelkedőnek tartott minőséget, akkor fenntartja magának a jogot, hogy az adott kategóriában nem osztja ki a kategóriagyőztesnek járó díjat.

A bírák értékelése alapján a pályázott termékek valamely figyelemre méltó tulajdonsága alapján külön oklevéllel is minősíthetők a mezőnyben.